Kimberly van Veenendaal

Leeftijd:23
Opleiding:mbo secretaresse en cursus leidinggeven
Bedrijf:GOM
Beroep:Leidinggevende kantoorschoonmaak

Kimberly van Veenendaal

Leeftijd:23
Opleiding:mbo secretaresse en cursus leidinggeven
Bedrijf:GOM
Beroep:Leidinggevende kantoorschoonmaak

 ‘Alle tijd voor mijn kindje’

‘Het is flexibel werk, je kunt er een praatje maken, je bent er even tussenuit en je doet iets nuttigs’, zo omschrijft Kimberly van Veenendaal haar werk in de schoonmaakbranche.
 
Kimberly werkt van ’s morgens zeven uur tot half twee in de middag als schoonmaker in een kantoorpand. De tafels, stoelen, randjes en richeltjes: alles houdt ze netjes bij. ‘Als ik na een drukke dag zie wat ik heb gedaan, en merk dat mensen tevreden zijn, dan ga ik met een blij gevoel naar huis’, vertelt Kimberly.
 
Middag vrij
Haar directe collega’s ziet ze niet de hele werkdag, want er zijn verschillende tijdstippen waarop je kunt starten. ‘Je kunt hier werken op momenten die jou uitkomen, zolang het werk maar op tijd af is. Ik vind het fijn om ’s middags vrij te zijn. Ik hoef in deze baan niet tot vijf uur te werken, maar kan bijna de hele middag iets leuks doen met mijn kindje.’
 
Gegroeid
Kimberly werkt nu vijf jaar als schoonmaakster en volgde een cursus leidinggeven. Kimberly: ‘Dit bedrijf wil graag haar eigen mensen opleiden. Ze hebben toekomstplannen met mij. Ik heb er veel van geleerd. Ik dacht bijvoorbeeld altijd: ik vraag iemand gewoon iets. Door die cursus heb ik ingezien dat de manier waarop je iets vraagt, heel belangrijk is. Het is de toon die de muziek maakt. Daar heb ik ook in mijn privéleven veel aan gehad.’
Wil je dit werk óók doen? Kies dan voor de mbo-2 opleiding ‘Meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud’. Of volg de branche-opleiding ‘Basisvakopleiding schoonmaak’, en de vakopleidingen ‘Leidinggevende schoonmaakonderhoud’, ‘Coachend leidinggeven’ met module ‘Werkoverleg’ en ‘Voorkómen psychisch verzuim’.